Információk

Bérfőzde

  1. szeptemberében egy 418 literes fatüzelésű főzőüsttel nyitottuk meg pálinkafőző üzemünket, mint bérfőzde. Az üst nagysága nem kedvezett a kisebb mennyiségű cefre kifőzéséhez, ezért hamarosan bővítettük kapacitásunkat egy 220 literes szintén fatüzelésű főzőüsttel. Így a bérfőzetők igényeihez igazodva immár a kisebb mennyiségű cefrét is külön-külön ki tudtuk főzni.

Az évek múlásával egyre növekedett a bérfőzetők száma, mely szükségessé tette azt a már korábban dédelgetett álmunkat, hogy egy még nagyobb, még korszerűbb üzemet alakítsunk ki.

2012-ben  pályázati támogatás és hitel egyidejű felvételével megvalósítottuk beruházásunkat.  Ennek eredményeképpen megújult a meglévő pálinkafőző üzem épülete, továbbá gázfűtéses technológiával bővítettük a főző,- finomító üstök,- hűtőberendezések számát.

A pálinkafőzésnél továbbra is a kisüsti, azaz a két lepárlásos technológiát alkalmazzuk. Az új technológia könnyebbséget jelentett a főzőmesterek számára.

Természetesen megmaradtak a fatüzelésű üstök is. Egyrészt megtartva a régi hagyományos technológiát, kicsi nosztalgiával fűszerezve. Másrészt a törköly kifőzéséhez elengedhetetlen ezen üstök használata.

Jelenleg két főzőüzemben folyik a termelés – mindig szemelőtt tartva a bérfőzetők igényeit.

Mottónk:

– Tisztességes, becsületes munka. Megrendelőink bizalommal, szívesen forduljanak hozzánk és megelégedéssel, udvarias kiszolgálással távozzanak azzal, a nem titkolt reménnyel, hogy legközelebb is a Buti Pálinkafőzdét válasszák cefréjük kifőzéséhez.